Skuterhistorier – Mijjen skovterh

Endelig! To års arbeid i rykk og napp mellom to permer – praktboka «Skuterhistorier – Mijjen skovterh». Spennende innhold og mange fotografier fordelt på 288 sider. Den andre boka i en planlagt triologi hvor “Landet går i arv – Mijjieh Låartesne” er den første.

 

Vi sender deg gjerne boka. Boka koster kr 399, frakt på opptil 4 bøker kr 129 med norgespakke. Vi kjører også ut bøker i nærområdene våre. Vipps eller faktura.

Du finner den også  hos Norli Magneten Levanger.  På Snåsa – Saemien sijte, biblioteket og Hjelde maskinservice. Lierne – Li-verten i Nordli. 

Malin Wilks i Funäsdalen har også bøker.

Superpris kr 699 ved kjøp av begge bøkene.

Snåsningen 2.desember.

 

Gubben min, Bengt Åke Jåma og jeg, har reist rundt og møtt mennesker og samlet den nære historia. Snøskuteren ble tatt i bruk fra først på 1960-tallet i reindrifta i sørsamisk område og er i dag et uunnværlig arbeidsredskap. Vi har møtt reineiere, skuterforhandlere, mennesker med lidenskap for maskiner og vært på museer.

Historier fra en hverdag der utfordringer og en arbeidsdag langt over det normale, er det normale!

Ikke bare skal naturen og snøskuteren takles, det skal gjøres en jobb også.

Fantastiske historier fra den tida snøskuteren kom og fram til i dag.

Det skjer alltid noe…

Du får møte unge og gamle entusiaster fra store deler av av det sørsamiske området, pluss mer til… et liv preget av hardt arbeid, vakker natur, alvor og humor – og ikke minst – reinen.

Boka er skrevet på norsk, men har også noen sørsamiske tekster knyttet til fotohistorier. Teksten er skrevet av Anne-Grethe og Bierna Leine Bientie. Det brukes også noen samiske ord i intervjuene. Det har vi løst ved å lage et bokmerke med ei lita ordliste, som kan følge leseren gjennom boka.

To viktige personer i arbeidsprosessen er igangsetter og støttespiller Morten Olsen Haugen/Trøndelag fylkesbibliotek og Liisa Jåma – grafisk arbeid.

Boka er støttet økonomisk av Trøndelag fylkeskommune.

Trykt hos Fagtrykk as, Steinkjer.