Minirein

Naturfoto, reinskinn og horn til salgs i Spydeberg i Østfold – i en barnebutikk som heter Minirein!

GGG_8223_ainabye

Min datter Lina Bye, har sammen med sin samboer David Höök, startet opp en helt spesiell butikk i Spydeberg – Minirein.

Med tre barn fra 3 mnd til 5 år, vet Lina hva gode barneklær betyr. Hun har alltid vært opptatt av form og farge og liker lage vakre kombinasjoner. En oppvekst med mye natur og dyr har gitt inspirasjon til navnet Minirein og produktutvalget. Den røde tråden i hele prosjektet er reinen – både som motiv på klær og i utformingen av lokalet. Men det er andre dyremotiv også, både ugler, rev og elg… Nordiske kvalitetsklær. Det er ikke bare barneklær i butikken, leker, tepper, sko – mye som et barn kan behøve.

minirein.no

Silkemyke klær fra Bamboline

minirein.no

Nydelige klær fra Lillelam.

minirein.no

Lina og David på åpningsdagen 1.oktober 2016

minirein.no

åpningsdagen

I tillegg har butikken en sørsamisk avdeling med håndverk, horn, reinskinn og naturfoto. Meerke Krihke Leine Bientie syr tjohph/luer etter sørsamisk tradisjon. Malin Wilks har fantastisk fine puter med reinmotiv. Siv Granamo Strømsmo lager nydelige tinntrådsarmbånd. Eva Wilks fra Wilks design har smykker, sitteunderlag av reinskinn, dopapirholdere og kløvheng.

minirein.no

Hos Lina og Minirein har jeg ferdige foto med rammer, men hun tar også i mot bestillinger hvis du ønsker andre motiv og størrelser. Har også foto i små formater uten rammer. Sammen med gubben min, Bengt Åke Jåma, selger vi reinskinn og horn. Så her skulle det være noe for enhver. Reinskinn i ulike varianter har blitt svært etterspurt.

For de som ikke har anledning til å besøke butikken – så gå gjerne inn på www.minirein.no

minirein.no

en helt spesiell atmosfære

BAA_4081

kosekroken

BAA_4117

sørsamiske smykker fra Wilks design og Siv Granamo Strømsmo