SKUTERHISTORIER – MIJJEN SKOVTERH

Endelig, etter to års arbeid i rykk og napp, er praktboka vår ferdig! Boka er nummer to i en planlagt trilogi, hvor Landet går i arv – Mijjieh Låartesne, var den første.  Samme format – 28×30 cm og 288 sider.

Boka kan bestilles her under kontakt eller på messenger/epost til Aina Bye og Bengt Åke Jåma – 97119762/97078216.

E-post: [email protected] 

Pris kr 399 pluss frakt kr 149. Samme frakt for opp til 4 bøker. 

Hvis du også vil ha den første boka Landet går i arv – Mijjieh Låartesne, får du den med på kjøpet for kr 300 – gammel pris kr 449.

Gjerne vipps eller faktura om ikke vipps går. Oppgi navn, adresse, mobilnummer og ønsket betalingsform.

Boka er også til salgs hos bokhandlene i Steinkjer, Verdal og Levanger. Den er også på Saemien sijte og Hjelde motorservice på Snåsa, og til slutt, men ikke minst – de selger bøker så det ryker –  Li-verten i Nordli.

Meerke Krihke leverer ut bøker i Brekken – Røros området. Tlf  41288227.
Malin Wilks i Funäsdalen har også bøker.

Ingen skuterbok uten Forest Fox!

Gubben min, Bengt Åke Jåma og jeg, har reist rundt og møtt mennesker og samlet den nære historien.  Reineiere, skuterforhandlere, skutermuseer og mennesker med lidenskap for maskiner.

Historier fra en hverdag der utfordringer og en arbeidsdag langt utover det normale, er det normale!

Ikke bare skal naturen og snøskuteren takles, det skal gjøres en jobb også.

Det er fantastiske historier fra den tida snøskuteren kom og fram til i dag.

Du får møte unge og gamle entusiaster fra store deler hele det sørsamiske området, og et liv preget av hardt arbeid, vakker natur, alvor og humor – og ikke minst – reinen.

Boka inneholder mange fotografier og fotohistorier. Det finnes også fotohistorier med sørsamisk tekst, skrevet av Anne-Grethe og Bierna Leine Bientie, kjente språkmennesker.

Vi har hatt stor hjelp og oppmuntring fra Morten Olsen Haugen – Trøndelag Fylkesbibliotek. Boka er støttet av Trøndelag Fylkeskommune. Det må også sies – det var Morten som startet det hele med en ide om ei sørsamisk barnebok om snøskuteren.

Til slutt et kjempe samarbeid med Anna Liisa Jåma, som har stått for grafisk formgiving.

Så takk til alle som har stilt opp til intervju, gitt oss stoff og bilder – mye god kaffe og mat. Særlig Morten Berg som holdt oss med middag i den siste hektiske innspurten. God hjelp med korrektur av Annbjørg Grevskott og Karianne Bakken, skal heller ikke glemmes. Det er helt utrolig hvor mange blemmer en kan få til…