Et Vilt Liv

Dampsaga i Steinkjer onsdag 30. januar kl 19-21
Verdal Videregående skole torsdag 7. februar kl 19-21

Jeg synes vel ikke vi lever så vilt, men i følge Jens så kommer det an på øynene som ser. Så da så. Vi har hatt mange fotoforedrag, gubben og jeg. Men det er første gangen i en slik setting – det blir spennende! Det blir musikalske innslag også. Jeg kopierer teksten fra arrangøren:

Et Vilt Liv Arrangører; Nord-Auto, Sparebank1 SMN, Jens Kvernmo og  Aina Bye – Aina tar deg med på en reise gjennom det sør-samiske året. Ved hjelp av bilder og gode historier får du et eksklusivt innblikk i den samiske kulturen og reindriften som den utøves i dag. Jens Kvernmo – I foredraget «Jakten på Et Vilt Liv» tar Jens deg med på sine turer, og veien mot å leve et liv på naturens premisser. Kanskje blir du inspirert til å følge dine egne drømmer? Konferansier: Arve Løberg.

Aina Bye er tidligere fotograf og gift med reindriftsamen Bengt Åke Jåma. Sammen har Aina og Bengt Åke skrevet boken “Landet går i arv”, der vi gjennom bilder og fine historier får et innblikk i reindriften og den sør-samiske kulturen slik den utøves i dag. I dette foredraget får vi gjennom fantastiske bilder og historier et eksklusivt innblikk i den samiske kulturen.

For nesten 4 år siden valgte Jens å si opp jobben sin for å følge drømmen om å leve mer på naturens premisser. Han vokste opp med jakt og fangst i Ogndal, og har alltid drømt om å gjøre som forbildet sitt Helge Ingstad. Med en humoristisk og uhøytidelig stil tar han deg med på noen av sine turer og inn i sitt liv. La deg inspirere til å ta steget fullt ut og følge dine egne drømmer!