rahka – november

Om høsten og tidligvinteren skjer det mye i reindrifta. Kalver som ikke ble merket på sommeren skal nå til pers. Rein skal sorteres – livrein, slakterein, naborein og kanskje får noen bli med heim også. Noen distrikt flytter også til vinterlandet. Vi besøker naboene når de har rein i gjerdet. Det kan være at vi har noen der som vi må ta med oss. Like viktig er det å få treffes. Det er hardt og hektisk arbeid, men det er alltid tid til en god klem og en liten prat. Dette er hos våre svenske naboer. Det seint søndag kveld og vi har fullt lass. Arbeidet har gått som en lek. Til tross for at alle har mye å gjøre, så er det ikke en gang nødvendig å spørre om hjelp. Det er fint å kjøre inn i natta, milevise grusveier – for så å slippe reinene der vi vil ha de. Når det så er gjort er det godt å ta fram termosen og ei brødskive, før vi kjører heim til senga.