Bildeforedrag i anledning samisk 100 årsjubileum

DSC_4710_web

I forbindelse med at det i februar er 100 år siden det første samiske landsmøtet, i Trondheim 6.2.1917 – ønsker Nord-Trøndelag fylkesbiblioteket å tilby kunnskap om samisk kultur og historie i Trøndelag. Jeg har blitt invitert til å vise mitt bildeforedrag “Bilder og tanker i et reindriftsår” på bibliotekene. Dette er et bildeforedraget som er under stadig arbeid ettersom nye foto kommer til. Det er også oppgradert til widescreen format. Her får du naturopplevelser, kunnskap om naturbruk, innblikk i rovdyrproblematikken, selvfølgelig om slakten og mye mer – kort sagt et møte med en fantastisk kultur og næring.

BAA_6197

De som har sett det tidligere og ser det på nytt, sier de gleder seg like mye hver gang. Det bruker det å bli ei hyggelig stund. Vi setter av tid til spørsmål og prat. Er vi riktig heldig, har mannen min Bengt Åke Jåma, tid til å være med.

GGG_9925

Sted og tid:
Steinkjer bibliotek – mandag 30 jan kl 19
Grong bibliotek – tirsdag 31 jan kl 19
Namsos bibliotek – onsdag 1 feb kl ?
Inderøy – for ungdomsskolen – torsdag 2 feb
Meråker bibliotek – torsdag 2 feb kl 18

I uke 6 oppfordrer jeg alle til å oppleve det som skjer i Tråante/Trondheim

Nærøy bibliotek – mandag 13 feb kl ?
Røyrvik bibliotek – tirsdag 14 feb kl 18
Levanger bibliotek – onsdag 15 feb  kl 19
Verdal bibliotek – torsdag 16 feb kl 19
Snåsa bibliotek – ikke bestemt dag og tid

Holder tidspunkt oppdatert etter hvert som det blir klart

 

Velkommen!