Selbuvotter av Anne Bårdsgård

baa_6500

Har skrukketroll, kaffebønner, snus-spytteklyser og rein noe til felles? Jo – de er bakgrunn for mønster i selbuvotten!
baa_6497

Anne Bårdsgård har laget ei fantastisk bok om selbuvotten. Hun har intervjuet med damer fra Selbu og samlet stoff som kan imponere den mest garva strikker. Og dessuten  vi som ikke kan skryte på oss så store evner med strikkepinnene. Boka viser oss en kulturskatt. Julegaven for alle!

baa_6499

Jeg var så heldig å få oppdraget å bidra med foto av noen mønsterbakgrunner. Rein og granbar hadde jeg selvsagt fra før. Jakten på skrukketroll og den perfekte snusklysa ble et artig innslag på vårvinteren. Gubben min fikk i oppdrag å spytte. Løs-snus måtte skaffes. Det dugde ikke med porsjons-snus. Far min grov opp en stor kompost og lette etter skrukketroll. Venner ble engasjert i å finne en vær og en okse med flotte horn og mye mye mer.