butikken Minirein åpner lørdag 1. oktober

minirein.no

Lille Tuva i nydelige klær fra Lillelam, sammen med mine to bukker – Hälge og Litjklompen.

Førstkommende lørdag åpner en butikk i Spydeberg som det ikke finnes maken til. Jeg, en ikke så lite stolt mamma, får lyst til å rope ut i verden – kom å sjå! Lina Bye og samboeren David Höök har lagt ned et imponerende antall timer for å få dette til. Butikken blir en helt spesiell opplevelse – uten at jeg skal røpe for mye her og nå.

Minirein ligger sammen med flere butikker i Tebosenteret i Spydeberg i Østfold. Det er en barnebutikk med et helst spesielt interiør og utvalg i klær, leker og utstyr. Vegg i vegg ligger en interiørbutikk – konditori finnes også – så her kan du tilbringe dagen.

Linas oppvekst med mye natur og dyr har gitt inspirasjon til navnet Minirein og produktutvalget. Den røde tråden i hele prosjektet er reinen – både som motiv på klær, utstyr, leker, og i utformingen av lokalet. Men du finner både ugler, rev og elg og mye mye mer.

I tillegg har butikken en sørsamisk avdeling med håndverk, horn, reinskinn og naturfoto. Meerke Krihke Leine Bientie syr tjohph/luer etter sørsamisk tradisjon. Malin Wilks har fantastisk fine puter med reinmotiv. Siv Granamo Strømsmo lager nydelige tinntrådsarmbånd. Eva Wilks fra Wilks design har smykker, sitteunderlag av reinskinn, dopapirholdere og kløvheng.  Jeg har naturfoto og sammen med gubben min, Bengt Åke Jåma – reinskinn og horn – kanskje også ei hornlampe. Så her skulle det være noe for enhver.

For de som ikke har anledning til å besøke butikken – blir det etter hvert nettbutikk.

Men først åpninga lørdag 1. oktober. Det er meldt godt vær. Da blir det steking av «kolbullar» (Jämtländsk spesialitet) og lassokasting for de minste utenfor butikken. Lina lover premier.