februar

GGG_9916_ainabye

En reinflokk i solnedgang er ikke å forakte. Heldig er den som får oppleve en reinflokk i sakte bevegelse oppe i fjellet.
Lyden fra dyrene og skuterne – samarbeidet mellom folka for å få flokken dit den skal – fine greier.

På galleriet – akkurat nå, finner du flere foto fra denne dagen og neste dag med arbeid i gjerdet.

Det kan være kort vei fra glede til sorg. Gullan – mi simle – som vi slapp til fjells sist sommer etter å ha vært heime hos oss fra hu nesten var nyfødt, begynte å sende illevarslende signaler via sin satelittsender. Vi hadde tenkt å hente henne heim siste del av vinteren. Vi fant henne – dvs bare blod og hår… drept av jerv. Senderen lå ved en stein like ved. Jerven hadde dratt med hodet og senderen falt av der. Det er ingen vits i å bli sint på jerven. Den er som den er. Sint kan vi bli på folka som bestemmer rovdyrpolitikken og legger til grunn at rovdyra skal spise av vår tamrein!