reinskilling og slakt i Långsådalen

GGG_5888

Høsten har fått min hyllest i flere innlegg her. Høsten er fin på mange måter. Reinflokkene har fått gå i fred siden kalvmerkinga. Nå er det tid for å arbeide med flokken igjen. Fra tidlig høst til utpå vinteren foregår det reinskillinger og slakting. Her er vi hos naboene våre på svensk side. De har sommerlandet i høgfjellet og skal nå flytte ned til skoglandet mot øst.

Det er trivelig å dra til naboene når de har rein i gjerdet – treffe igjen folk og så er det som regel godt med tid for oss. Vi har ikke så mange rein der. Det blir god tid til fotografering også. Du savner kanskje å komme nært innpå folket. Jeg er veldig glad i å fotografere mennesker, men jeg prøver å være nøye med å ikke legge ut nære foto uten å spørre om lov.

Fotoene finner du i galleriet – akkurat nå.