oktober

GGG_3604

Vi har hatt mye vær i det siste. Det til tross – reinflokkens høstliv går som vanlig. Bukkene har samlet seg simleflokker og går å venter på at tiden skal være der for simla. De største bukkene har mange simler. Noen har ei… og flere har ingen. De går rundt storbukkenes flokk og lager uro. Så fort storbukken er uoppmerksom, er de der klar til  å kapre seg en brud. Det er arbeidsomt å være stor bukk – ikke bare bare å gjete en flokk simler, og samtidig holde unna utfordrerne. Det er ei fantastisk opplevelse å få være inne i dette – smyge seg innpå og gjemme seg for å ikke skremme. Prustende storbukker konsentrert om simlene, mens simlene følger mer med på omgivelsene.  I galleriet, “akkurat nå” – har jeg lagt inn mange bilder fra høstens vakreste eventyr rundt sommerboplassen vår. Men det er ikke bare rein. Det ble mye fin blåbær i fjellet i år. Noen vil vel si at det kanskje er vel mye blåbærfoto. Jeg ser den. Men bær er mye omtalt som viktig næringskilde nå for tida. Jeg vil føye til – også som nytelseskilde for øyet. Det er også viktig.

Så kom Roar med storm og flom – har lagt ut blåsige og våte bilder fra Snåsa.