Tradisjonsrik Trøndermat

EDS_5083

Bjørg Vollan på Embla Forlag tok kontakt i høst og lurte på om gubben min og jeg kunne tenke oss å bidra med noe om sørsamiske mattradisjoner i ei bok om trøndermat. Mat er vi interessert i, så det sa vi ja til. Torsdag 4. desember ble boka lansert på Steinkjer. Forfatter er Aase Dotterud, matjournalist med totalt åtte matbøker. Men her har mange bidratt – lokale mateksperter med sine spesialiteter fra hele Trøndelag. Det er for eksempel om badsturøyking, ølbrygging, julekaker, bakst, ponskoking, fisk- og kjøtt retter. Ressurspersonene presenteres og det er med oppskrifter. Ei vakker bok som byr på spennende lesing og trivelige matminner dukker opp.
Mer på www.emblaforlag.no

Jeg har også fotografert hos Torunn Hernes Bjerkem. Torunn kan utrolig mye om gamle kornsorter og bruken av dem i bakst.
Mer på www.bjerkem.com

EDS_5082