Foto-oppdrag dokumentere kurs om sørsamiske mattradisjoner

Interreg-prosjektet Njalle-Rihpestibie – Mat i Syd,  har som mål å finne en måte å utvikle et mer ekte og bedre kvalitetssikret innhold i det samiske mattilbudet slik at det blir mer attraktivt for forbrukerne, besøkende og deltakere i det offentlige liv. Målet er å utvide det økonomiske grunnlaget i det sørsamiske området . Prosjektet samarbeider med Røyrvik kommune og Slow Food Sápmi .

DSC_5764
DSC_7046

Helgakurset midt i september dreide seg om slakting og ivaretakelse av innmaten. Jeg svarte selvfølgelig ja på en trivelig telefon fra prosjektleder Astrid Kalvemo om å fotodokumentere kurset. Her var mentorer og elever i et ivrig samarbeid – et utrolig spennende og interessant kurs.

DSC_6630

En av mentorene, Nils Arvid Westerfjell, har i mange år arbeidet med å dokumentere og formidle sørsamiske tradisjoner.  Han har gitt ut en dvd, Leekedimmien, om slakting av rein som jeg anbefaler på det varmeste. den finnes å få kjøpt hos han og på Saemien Sijte, Snåsa.

Her sammen med kursdeltaker Anne-Lise Dunfjeld.