kulturpris

Evy Nessan Østborg, Aina Bye, Bengt Åke Jåma, Mohamed Sambou og ordfører Tone Våg. Foto Arne Nerås Joma

Vi fikk en hyggelig invitasjon til middag på Snåsa hotell fra Snåsafondet. Middag er trivelig tenkte vi, og dro i vei. Da vi kom satt hele kommunestyret og enda flere til i rommet. Snåsafondet som består av Snåsa kommune og Sparebank 1 deler ut priser fra fondet. I år ville de gi en grunderpris og en kulturpris. Mohamed Sambou og Snåsavann fikk grunderprisen.

Deretter holdt ordfører Tone Våg en veldig fin tale hvor hun fikk fram våre tanker med boka Mijjieh Låartesne – Landet går i arv. Utrolig hyggelig å høre, og å få en kulturpris. Etterpå ble det god julemiddag! Før vi rakk å starte bilen fikk vi melding fra Birgitta Fossum, museumsdirektør på Saemien Sijte, om vi hadde tid til å komme innom. Der vanket det mer blomster, gratulasjoner og kaffe. Knalltrivelig! Dagen før fikk Saemien Sijte Nord-Trøndelag fylkeskulturpris. Styreleder Dan Jåma sa – nå er det er pris på pris – det setter vi pris på!