minirein.no

GGG_8223_ainabye

I en fase med småbarn-stell starter min datter Lina Bye ny butikk  og nettbutikk –  Minirein.no. Her vil du finne barneutstyr, men også sørsamisk kunsthåndverk av Wilks Design, Snåsa og naturfoto fra meg. Linas samboer David Höök er en svært viktig aktør i dette. Han er en dyktig sløyder med spesialprodukt gyngerein. I tillegg lager han innredningen og nettbutikken. Ingen utfordring er for stor. Bengt Åke Jåma, mannen min, er selvfølgelig også involvert i arbeidet med å få dette til.

AAA_3594

Med to barn på ett og et halvt og tre vet Lina hva gode barneklær betyr. Hun har alltid vært opptatt av form og farge og liker lage vakre kombinasjoner. En oppvekst med mye natur og dyr har gitt inspirasjon til navnet Minirein og produktutvalget. Den røde tråden i hele prosjektet er reinen – både som motiv på klær og i utformingen av lokalet. Men det vil finnes mye mye mer også.

AAA_8510

Butikklokalet ligger på torget i Spydeberg. Et trivelig og fint fellesskap med flere aktører.

AAA_8519

Her planlegges innredningen. Uten å røpe for mye så skal det bli en kosekrok med låavth-gåetie/lavvo og reinskinn.

AAA_8866

Gamle dukker blir som nye.

AAA_9036

Det letes materialer til innredning. Trevirke og reinhorn vil gå igjen i arbeidet med å lage benker, klesstativ og andre oppheng. Alt blir laget fra grunnen av – dette blir en helt spesiell butikk.

AAA_9242

Benkeplater sages på familiens torp.

AAA_9189

AAA_9291

Etter laaaange arbeidsdager kommer nye produktideer – smykke???